© Asociatia ASPIS | All Rights Reserved | Contact  |

Mai multe detalii in curand -

Experiente cu ASPIS

Partenerii Asociatiei ASPIS

Asociatia Distroficilor Musculari, A.D.M.R. Filiala Arad

International Protestant Church, Bruxelles, Belgia

Centrul CRISDU Areopagus, Timisoara

Scoala Generala Nr.8 «Ilarion Felea», Arad

Follow us on:

Asociaţia ASPIS

“Whatever you can do, or dream you can, begin it.
Boldness has genius and power and magic in it.”

Goethe

Despre noi

ECHIPA

O echipa dedicata - garantia succesului!

Echipa multidisciplinara ASPIS implementeaza activitatile descrise in Planul Anual de Actiune elaborat pe baza Strategiei Multianuale ASPIS definita in consultare cu Bordul Strategic Consultativ.

VIZIUNE SI STRATEGIE

Asociatia ASPIS faciliteaza si promoveaza protectia persoanele cu nevoi speciale contribuind la cresterea calitatii vietii acestora si reintegrarea lor sociala prin mobilizarea resurselor private si publice intr-un mod responsabil, etic si transparent.

Strategia Asociaţie ASPIS este construita pe trei piloni (CONSOLIDARE, ACŢIUNE, DEZVOLTARE) cu obiective specifice pe o perioada de cinci ani (2010-2015)

VALORI SI OBIECTIVE

Asociaţia neguvernamentală ASPIS, creata în decembrie 2009, are ca scop principal imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu nevoi speciale si a familiilor.

Statisticile Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, inregistreaza mai mult de zece mii (10.000) de persoane adulte cu nevoi speciale in judetul Arad, majoritatea fiind asistate de familiile lor.

BENEFICIARI

Grupurile tinta ale Asociatiei ASPIS:
  • beneficiari directi: persoane cu nevoi speciale; copiii proveniti din familii defavorizate si familiile lor; societatea civila.
  • beneficiari indirecti: studentii si absolventii facultatilor de profil; alte persoane si organizatii partenere.

SPONSORI

Asociatia ASPIS este finantata cu precadere din donatii de la persoane fizice. In ultimii ani o serie de intreprinderi private au donat o parte din impozitul lor pe profit pentru finantarea activitatilor noastre. Am beneficiat si beneficiem si de finantari din fonduri publice.

Asociatia ASPIS multumeste in numele beneficiarilor sai tuturor sustinatorilor pentru sprijinul financiar si increderea acordata.

EVENIMENTE

Evenimentele Asociatiei ASPIS sunt organizate cu scopul sensibilizarii opiniei publice la dificultatile persoanelor cu nevoi speciale, dar si pentru strangerea de fonduri necesare desfasurarii activitatilor. Alte evenimente specifice sunt organizate in cadrul proeictelor in derulare.

Pentru evenimentele recente va rugam sa consultati pagina “NEWS”.

PROIECTE

Proiectele Asociatiei ASPIS ...

ISTORIC

• 2008 – Ideea infiintarii ASPIS
• 2009 – Constituirea Asociatiei ASPIS
• 2010 – Actiuni sociale
• 2011 – Cluburi de vacanta
• 2012 – Cursuri calculatoare
• 2013 – Renovare Centru
• 2014 – Inaugurare Centru ASPIS

Citeste mai mult →

ASPIS (άσπισ) provine din greaca veche si in limba romana se traduce prin “scut”.

Asociatia ASPIS doreste sa fie o pavaza, un scut pentru persoanele cu nevoi speciale din Arad si imprejurimi.

Rapoarte anuale

Mai multe detalii in curand

Parteneriate

Mai multe detalii in curand

Afilieri

2008 – Ideea infiintarii unei organizatii pentru asistarea persoanelor adulte cu dizabilitati

2009 – Actiuni pentru constituirea Asociatiei ASPIS:

mai – elaborarea statutului asociatiei si a cererii de constituire;

decembrie – constituirea legala a ASOCIATIEI ASPIS; incepe constituirea echipei.

2009 – Actiuni sociale:

iulie - actiune de voluntariat in cadrul centrului de zi public din Arad;

septembrie – prima colaborare cu un alt ONG:  Asociatia Dianoia; demararea proiectului “Dizabilitatea, arta de a trai!”;

decembrie – co-organizarea unui eveniment de Craciun la Centrul de Recuperare Socio-profesionala al Directiei de Dezvoltare si Asistenta Comunitara din Arad.

2010 – Proiecte si parteneriate:

aprilie - acreditarea cursurilor de arta decorativa si instruire a adultilor cu dizabilitati;

aprilie - ”STAMP 2 RO” demararea proiectului de instruire diferentiata a beneficiarilor in arta decorativa;

iunie - semnarea primului parteneriat intre Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara Arad si Asociatia ASPIS pentru infiintare unui atelier protejat;

2011 – Acreditari, proiecte, activitati si parteneriate:

ianuarie - inceperea cursurilor de limba engleza si a cursurilor de calculatoare din cadrul proiectului TEOC;

februarie - organizarea campaniei “hai pe net!” in colaborare cu DDAC Arad si Centrul Europa Direct;

aprilie - acreditarea cursurilor de calculatoare TEOC la CNFPA;

mai - semnarea parteneriatului  dintre Asociatia ASPIS si Scoala Generala Nr.8 Arad;

iunie - semnarea acordului de parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare Timisoara cu implicare in grupurile de lucru ale proiectului “Rolul dialogului social in promovarea incluziunii sociale active”;

iunie – workshop “Bratarile prieteniei” in colaborare cu Libraria Carturesti din Atrium Mall Arad;

iulie - demararea proiectului “Scoala de vara ASPIS”;

septembrie - participare la evenimentele Festivalului PLAY Timisoara, Targul de ONG-uri Arad si ONG Fest Oradea si Timisoara;

octombrie semnarea parteneriatului dintre Asociatia ASPIS si Asociatia Distroficilor Musculari din Romania, filiala Arad ;

decembrie – organizarea Clubului de iarna ASPIS – Proiectul IMPREUNA in colaborare cu Scoala Generala Nr.8 Arad.

2012 – Proiecte, activitati si parteneriate:

ianuarie – decembrie – desfasurarea Cursurilor de Limba Engleza;

martie – organizarea editiei a doua a Campaniei Hai pe net! in colaborare cu ADMR, Arad si Scoala Generala Nr.8, Arad; o campanie de facilitare a accesului la beneficiile internetului;

aprilie – organizarea si desfasurarea Clubului de primavara ASPIS- Proiectul IMPREUNA in colaborare cu Scoala Generala Nr.8 Arad;

aprilie -  desfasurarea Proiectului B4RO I in colaborare cu Biserica Protestanta Internationala din Buxelles; inceperea renovarii cladirii viitorului Centru ASPIS din Vladimirescu cu curatenia cladirii si pregatirea pentru lucrarile de re-amenajare;

iunie – ideea infiintarii unui Serviciu de asistare la domiciliu a persoanelor cu nevoi speciale;

iulie – organizarea si desfasurarea Scolii de Vara ASPIS – Proiectul IMPREUNA in colaborare cu Scoala Generala Nr.8 Arad;

octombrie – inceperea lucrarilor de renovare a cladirii viitorului centru de informare si consiliere ASPIS din localitatea Vladimirescu; instalarea unui nou acoperis;

octombrie – desfasurarea primei serii acreditate de Cursuri de Calculatoare din cadrul Proiectului TEOC cu un numar de 8 beneficiari;

decembrie - organizarea Clubului de iarna ASPIS – Proiectul IMPREUNA in colaborare cu Scoala Generala Nr.8 Arad.

2013 – Proiecte, activitati si parteneriate:

ianuarie – decembrie – desfasurarea Cursurilor de Limba Engleza;

ianuarie – decembrie – continua lucrarile de renovare si reamenajare a cladirii viitorului centru de informare si consiliere ASPIS din localitatea Vladimirescu; instalarea geamurilor, usilor, pardoselilor, instalatiilor electrice si sanitare si finalizarea rampei pentru persoanele cu mobilitate redusa;

martie – organizarea si desfasurarea celei de-a treia editii a Campaniei Hai pe net! in colaborare cu Asociatia Distroficilor Musculari Arad, Directia Generala de Asistenta si Protectia Copilului Arad, Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara Arad si Centrul Europe Direct Arad;

aprilie – implementarea Proiectului B4RO II in parteneriat cu Biserica Protestanta Internationala din Bruxelles; zugravirea partiala a cladirii si pregatirea instalarii rampei pentru persoanele cu mobilitate redusa;

iulie organizarea si desfasurarea Scolii de vara ASPIS – Proiectul IMPREUNA in colaborare cu Scoala Generala Nr.8 Arad;

octombrie - organizarea si desfasurarea actiunii de zugravire a viitorului Centru ASPIS din localitate Vladimirescu in colaborare cu Biserica Metanoia Arad;

octombrie – decembrie - semnarea parteneriatului cu Asociatia Oaza si Scoala Gimnaziala Vladimirescu, inceperea si derularea Programului de Afterschool ASPIS;

noiembrie – acreditarea serviciilor sociale la domiciliu pentru persoanele cu nevoi speciale (varstnice si dizabilitati usoare si medii);

decembrie – acreditarea Centrului de Informare si Consiliere ASPIS din localitatea Vladimirescu.

2014 – Proiecte, activitati si parteneriate:

ianuarie –aprilie finalizarea lucrarilor de renovare si reamenajare a cladirii viitorului centru de informare si consiliere ASPIS din localitatea Vladimirescu;

ianuarie – iunie - derularea Programului de Afterschool impreuna cu Scoala Gimnaziala Vladimirescu;

martie - semnarea parteneriatului cu Directia Generală de Asistenta Socială și Protecția Copilului, Arad;

aprilie – organizarea si desfasurarea Clubului de primavara ASPIS – Proiectul IMPREUNA in colaborare cu Scoala Generala Nr.8 Arad;

aprilie – finalizarea Proiectului B4RO III in parteneriat cu Biserica Protestanta Internationala din Bruxelles; pregatirea cladirii si programului pentru inaugurarea oficiala a centrului ASPIS;

aprilie – inaugurarea oficială a Centrului de Informare și Consiliere ASPIS si organizarea workshopului « Intreprinderi productive în economia socială »;

Iunie - Ziua portilor deschise ASPIS:

- activitati in aer liber organizate de Asociatia Outdoor life Arad: team building ASPIS si recreatie pentru copiii de la Afterschool;

iulie - desfasurarea de activitati educationale pentru copiii din localitatea Vladimirescu;

- demararea grupului de suport si socializare pentru fete cu dizabilitati;

Iulie - august - desfasurarea de activitati pentru voluntari.

Istoric